KELEBIHAN KENTUT

Monday, May 21, 2012WASHINGTON : Ia mungkin melucukan dan dianggap tidak masuk akal tetapi pegawai kesihatan persekutuan Amerika Syarikat (AS) dijangka segera mengeluarkan laporan yang memberi amaran kepada umum mengenai faedah kentut.

"Kentut, jika kerap dihidu boleh menyembuhkan perbagai penyakit berbahaya seperti sakit kepala, gangguan pada mata, emfisema, lelah, bronkitis sakit jantung dan lain lain.

"Setiap tahun, kira-kira 130,000 rakyat AS telah pulih daripada perbagai penyakit disebabkan menghidu kentut dan ramai lagi berasa lega daripada penyakit serius kerana terlalu lama terdedah kepada keadaan itu," kata seorang doktor yang bertugas dengan Pusat Kawalan Penyakit (CDC) AS.

Katanya, orang ramai mesti menyedari menghidu kentut sebenarnya menabah khasiat untuk kesihatan orang lain. Menurut laporan yang akan dikeluarkan CDC, setiap tahun kentut mempulihkan 800 kes serangan jantung, 250 kes angin ahmar,30,000 lelah dan 50,000 kes sakit telinga. Disebabkan masalah makanan tidak teratur, kini ramai rakyat Amerika menghidap kembung perut.

Menurut laporan itu, purata penduduk AS kentut 14 hingga 23 kali sehari.

Moral of the story : Kentutlah merata-rata tempat. Ingatlah orang-orang yang tersayang!


Baiklah, kat OhKurus nak bagi sikit doa lepas kentut.. tak kisah lah macam mana bunyi atau bau pun kentut tu, baca je doa ini, InsyaAllah, ada baik nya..
tujuan doa ni dibaca ialah untuk kentut anda masuk ke mulut syaitan... kalau tak baca doa ni kentut dia masuk balik mulut sendiri atau mulut orang lain... kalo dengar orang kentut pun boleh baca doa ni... supaya kentut dia tak masuk dalam mulut kita... kalo tak, dapat bau je la tapi tak dapat pahala... hehe..

hafal dan amal doa ni...=)

0 comments

Post a Comment